الأبحاث المقررة علي طلاب الفرقة الأولى شعبة اللغة الانجليزية كلية الحقوق جامعة بنها (فرع العبور) Featured

(1 تصويت)

الأبحاث المقررة على طلاب الفرقة الأولى شعبة اللغة الانجليزية كلية الحقوق جامعة بنها (فرع العبور)

للعام الجامعي 2020/2019م

الفصل الدراسي الثاني

1- مادة الشريعة الإسلامية

الفرقة الأولي شعبة اللغة الإنجليزية

أ.د / الشحات إبراهيم منصور

( اكتب بحثاً في أي من الموضوعات المقررة في مادة الشريعة الإسلامية )

Banha University - Faculty of Law

2- Criminal Law Department, English Department

Criminology and penology – for students of the first year 2020

= Write a research paper on one of the following topics:

1- Comparisons of the classical and positivists schools pertaining to: historical period – leading figures – purpose of school – image of human nature – image of criminals – purpose of punishment.

2- Nature of Criminology pertaining to: definition of Criminology – subject of Criminology – scientific Criminology – definitions of important terms in Criminology.

3- “Emile Durkheim Made three specific claims about the nature of crime” explain: Crime is normal - Crime is inevitable - Crime is useful.

4- Explain the thoughts of classical criminology theory?

5- Explain the thoughts of Theory of Differential Association by Edwin Sutherland?

6- Talk about “ White-Collar Crimes” and its types ?

My best wishes

Dr : Mahmoud Abdel - Ghany

Criminal Law Department, English Department

3- Specialized English language – for students of the first year 2020

= Write a research paper on one of the following topics:

• Define the following terms: Felonious – Felony - Gross Misdemeanor - Serious Misdemeanor – Misdemeanor - Infraction m and talk about Classification of Crimes in Egypt?
  • Define the following terms: Capital Crime - Capital Punishment, and talk about Capital Punishment (definition - Methods of Execution Currently in Use)?

My best wishes

Dr. Mahmoud Abdel - Ghany

القسم الأول:

أكتب في أحد موضوعات البحوث الأتية :-

• What are kinds of rights?
  • What are the elements of the state?
  • What are the public authorities in Egypt?
  • What are the types of legal sanctions?
  • What is meant by the principle of separation of powers?

With my best wishes

Dr. Mohamed moawad

الموضوعات المقترحة للبحوث

في مادة المبادئ الدستورية

للفرقة الأولى ــ شعبة اللغة الإنجليزية

• The Fundamental elements of The State
  • The principle of the supremacy of the constitution
  • The Rule of Law Principle
  • The principle of separation of powers
  • The Principle of Popular Sovereignty

الموضوعات المقترحة في مادة النظم السياسية والقانون الدستوري

الفرقة الأولى شعبة اللغة الإنجليزية

تخير أحد موضوعات القانون الدستوري التالية:

• مفهوم القانون الدستوري وأنواع الدساتير
  • الأساليب الديمقراطية لنشأة الدساتير
  • إجراءات تعديل الدساتير مع التطبيق على دستور مصر عام 2014.
  • أساليب نهاية الدساتير.
  • الرقابة السياسية على دستورية القوانين.
Last modified on الإثنين, 11 أيار 2020 22:03